Reizen

Reisverslagen

Route des Grandes Alpes - Augustus 2008

Verslag volgt.

Met enige regelmaat worden er door onze

wielervereniging kortere of langere

fietsreizen georganiseerd.

Op deze en volgende pagina's vind je

herinneringen in woord en beeld

aan deze reizen.

2008 B-groep

Vol goede moed werd vrijdag 2 mei om 9.00 uur vertrokken richting Prume. De weergoden leken ons goed gezind, zeker afgaande op de voorspellingen.

De heenrit via het bos de Baraque Michel op is bij eenieder goed in de smaak gevallen. Boven stond de eerste stop gepland, maar daar bleek het koffiezetapparaat defect, dus werden we door onze toerdirecteur Sjeng meteen doorgeleid naar Botrange. Daar was wel koffie maar geen vlaai. Tijdens het koffiedrinken werd het steeds donkerder en ja hoor, een regen en hagelbui viel ons ten deel.

Toen het ietwat opklaarde werd doorgefietst, over soms nat en dan weer droog wegdek. De 2e stop werd overgeslagen vanwege het weer en ja hoor, nog geen km voorbij deze stopplaats kregen we een fikse bui over ons heen. Richard en Sjeng waren na Botrage met de auto doorgereden en zouden ons tegemoet komen fietsen. Iedereen dacht die hebben het gezien, maar een dikke 15 km verder dook het gele regenjack van Sjeng op, gevolgd door Richard.

Samen hebben we toen koud en nat de laatste kilometers gereden. Bij aankomst in het Hotel na een lekkere douche en bij een glas bier was het heel gezellig. Tijdens het avondeten werd onze trouwe chauffeur, begeleider en verzorger Arno kort toegesproken en werd hem een fles Calvados namens de groep aangeboden, hetgeen hij duidelijk bleek te waarderen. Over de verdere avond en nacht valt verder weinig te vertellen behoudens dat enkelen (namen worden niet genoemd) omgerekend in aantal slaapuren toch een fikse prijs voor zo’n kamer moeten neertellen.

Neemt niet weg dat zaterdag de zon scheen en eenieder paraat stond voor de tocht richting Bitburg, een terrasstop in Waxweiler om vervolgens rond 15.30 uur op het terras van het Hotel neer te strijken waar behoorlijk wat blonde jongens het hebben moeten ontgelden (getuige de drankrekening). Na het avondeten werd in de stad op een terras nog een ijsje genuttigd en koffie waarna langzaam de details over de terugrit werden besproken.

Zondagochtend was iedereen op tijd aan het ontbijt waarna nog een groepsfoto werd gemaakt en de terugtocht voor 10 fietsers begon. Rene en Sjeng reden met de auto terug en Sjeng zou onderweg uitstappen en alleen een gedeelte van het parcours afleggen. Na een korte stop in Jalhay kwamen we tesamen om 13.30 uur aan bij Cafe a/d Kirk waar Mientje en Huub broodjes hadden verzorgd die behoorlijk lekker waren. (Dank aan Mientje en Huub hiervoor!)

Na nog wat nagepraat te hebben toog eenieder naar huis en konden we terugkijken op een zeer gezellige en behoudens de regen op de 1e dag geslaagde en incidentloze 3 daagse.

Een collectie foto's van deze fietsvakantie vind je hier.

[Ben]

Fietsvakantie 2006

In september 2006 ondernam een 10-tal leden van onze vereniging een reis naar de zuidelijke Alpen (Barcelonnette) en de Mont Ventoux. Een uitgebreid verslag en foto's van deze onvergetelijke wielerweek vindt je hier.

Fietsvakantie 2001

Een collectie foto's van de fietsvakantie in 2001 vind je hier.

Fietsvakantie 1998

Hoe kun je vijf fantastische fietsdagen in een adembenemend landschap samenvatten? Nauwelijks! Indrukken weergeven en feiten opsommen, ja, dat wel. Verwachtingen en uitkomsten naast elkaar zetten, dat ook. Een poging.