Archief 2008

22 december 2008

Traditionele Kerstrit op 24 december

Op woensdag 24 december staat onze traditionele kerstrit naar Banneux op het programma. Vertrek om 9.00 uur vanaf ons clublokaal.

5 november 2008

Bezoek Bikemotion te Utrecht

Op zaterdag 1 november bracht een delegatie van Cyclist Een bezoek aan dé fietsbeurs voor de benelux: Bikemotion.

Adrie, Bérke en Jos B. besloten te gaan kijken naar de trends En nouveautés voor het nieuwe fietsseizoen 2009. Bij binnenkomst werd duidelijk dat de fietssport “leeft” in Nederland. Opvallend was ook de grote hoeveelheid Belgen, dit kwam omdat er geen fietsbeurs wordt georganiseerd bij onze zuiderburen dit jaar. Hun grote boegbeeld De leeuw van Vlaanderen troffen we in hal 3. In de stand van Museeuw bikes troffen we Johan in eigen persoon aan. Ons eigen “boegbeeld” Henk Lubberding troffen we niet veel verder bij de promotie voor zijn clinic’s aan.

Enkele grote spelers op de markt zoals Shimano, Campa, BBB, Specialized, Giant en Veltec hadden eens flink uitgepakt. Prachtige stands met menige grote plasma tv, vitrines met de nieuwste 11 speed onderdelen enz. enz. een lust voor het oog. Giant toonde de nieuwe TCR voor de profs van de Rabobank. Trek showde de Contador fietsen vanuit de Giro. (Roze) Bianchi blijkt nog over veel potten met celestegroene verf te beschikken. Pinarello had veel bonte kleuren en de bij ons reeds bekende FP3 Cervélo, Look en Ridley lieten de nieuwe kleurenschema’s zien. Veel gezien hebben we witte stuurpennen en sturen; zowel bij race als bij mtb’s dit wordt dus dé trend voor ’09.

Om ongeveer 13.00uur werd het tijd om de inwendige mens te verzorgen en Adrie, Bér en ik verorberde een veel te duur broodje kaas in een ruimte waar ook een spreker over fietsvakanties de aanwezige probeerde te boeien ,helaas voor hem lukte dat niet. Danny Nelissen zat aan de tafel tegenover ons en probeerde ook de hongerklop te vermijden.(volgens Adrie zag Neel jr. eruit alsof hij een paar kilo’s was afgevallen) Na de hele middag nog rondgesnuffeld op diverse stands; zoals schwalbe, vredestein, (hier kregen we nog een uitgebreid verslag van een promotor over hun racebandjes) cannondale, Merida, Eddy Merckx konden we concluderen dat het enige nieuwtje de 11 speed groepen van Campa en Shimano waren.

In de laatste stand zagen we de trend voor waarschijnlijk 2011 een ketingkast op en racer, het liefst ook nog een verchroomde !! Ondanks dat deze beurs vele malen kleiner is dan de beurs in Friedrichshafen was hij zeker de moeite waard. Meer info: www.bikemotionbenelux.nl

Jos B.

15 september 2008

Feestavond

Zoals iedereen inmiddels weet bestaat onze club 30 jaar. Op 19 september willen wij dat vieren met een hapje en een drankje. Dat doen wij natuurlijk in ons clublokaal Café a.d. Kirk. Jullie worden om 20.30 uur verwacht met partner.

15 september 2008

Website wijzigingen

Zoals een aantal leden al opgemerkt hadden heeft onze website een aantal wijzigingen ondergaan. Deze wijzigingen hangen samen met de overstap naar een andere 'hosting provider'. We hebben ons best gedaan om de 'look' en 'feel' van de bestaande site zoveel mogelijk te handhaven.

18 augustus 2008

Tourflitsen

Tijdens de Tour des Grandes Alpes zullen wij het thuisfront op de hoogte houden van onze vorderingen via de Cyclist blog (zie: http://cyclist-sibbe.blogspot.com/). De bijdragen (waar mogelijk voorzien van foto's) zullen door diverse deelnemers geschreven worden. Verder zijn wij van plan om een deel van deze 'Tourflitsen' middels mobiele apparatuur door te sturen. Deze laatste bijdragen zullen meer in 'telegramstijl' geschreven zijn...

14 augustus 2008

Tour des Grandes Alpes

Bijna is het zover...! Over 10 dagen vertrekt een groot aantal leden van onze A-ploeg voor een monstertocht door de Alpen. Deze uitdaging brengt de deelnemers van het meer van Genève naar de Middellandse zee. Onderweg zullen een fors aantal cols beklommen moeten worden, waaronder een aantal klassiekers uit de Tour zoals de Galibier en de Izoard. Meer informatie over deze onderneming (met een overzicht van de te rijden etappes en hoogteprofielen) is te vinden ophttp://sites.google.com/site/routedesgrandesalpes/.

20 juli 2008

Tour de France over La Bonette

Aanstaande dinsdag (22 juli) zullen de renners in de Tour La Bonette beklimmen. Dit zal vooral voor de leden van onze A-ploeg extra interessant zijn omdat ook zij volgende maand deze col zullen beklimmen (weliswaar vanaf de andere zijde). Mocht je de uitzending op DVD willen zien, mail dan naarmaurice@cyclistsibbe.nl.

19 juni 2008

B-ploeg naar Banneux

Zondag aanstaande (22 juni) vertrekt de B-ploeg om 8.00 uur naar Banneux. Ook leden van de A-ploeg die mee willen zijn van harte welkom. Tot zondag!

3 juni 2008

Cyclist Tour; zondag 8 juni 2008

Zondag a.s. vertrekken we om 9.30 uur vanaf ons clublokaal voor de Cyclist Tour die stilaan een traditie wordt. We rijden een rit van circa 60 km en genieten aansluitend van koffie met vla bij Hub en Mientje.

Er is geen twijfel aan een goede opkomst immers alle leden vinden het leuk om één keer per jaar met z’n allen op pad te gaan.

3 juni 2008

"We hoeven niet te werken, we mogen fietsen..."

Dit is het motto van Hans en Jolanda nu zij onder barre weersomstandigheden op weg zijn naar Santiago. Met name zondag 1 juni toe zij, via de Col de Somport (1640 m) de Frans-Spaanse grens zijn gepasseerd was het weer heel slecht. Daags voordien hebben ze een rustdag genomen in Lourdes.

Maandag 2 juni hebben ze hun reis voortgezet vanuit Jaca en resten er nog 750 km tot Santiago.

Meer info: www.hansenjolanda.nl (zie reisverslag en gastenboek).

29 mei 2008

Harold op L'Alpe d'Huez

Een jongensdroom gaat in vervulling...

Als winnaar van een actie van Aktueel-sportief mocht Harold Damoiseaux op zaterdag 17 mei onder professionele begeleiding de fameuze Alpe d'Huez beklimmen. Dat deze onderneming zijn liefde voor het fietsen in de bergen verder heeft aangewakkerd blijkt uit zijn mooie en uitgebreide verslag ophttp://www.harolddamoiseaux.web-log.nl/.

20 mei 2008

Hans en Jolanda vertrekken opnieuw naar Santiago

Tijdens de jaarvergadering in februari hebben Hans en Jolanda ons uitvoerig verslag gedaan van hun ervaringen naar Santiago. Snel nadat ze de teleurstelling van de val van Hans hadden verwerkt hebben ze besloten om deze pelgrimstocht af te maken.

Het is niet bij voornemens en praatjes gebleven, zondag 25 mei a.s. vertrekken ze vanuit Turenne voor het “tweede” deel van hun reis. Via hun website:www.hansenjolanda.nl kun je alle informatie over deze tocht verkrijgen en per dag volgen hoe hun reis verloopt.

9 mei 2008

Reisverslag driedaagse B-groep

Van 2 tot en met 4 mei heeft de driedaagse van de B-groep plaatsgevonden. Een verslag en foto's vind je hier.

9 mei 2008

Hete glassplinters, le tour d'Afrique

Centre Céramique presenteert een bijzondere fototentoonstelling 'Hete glassplinters, le tour d'Afrique' van de Maastrichtse fotograaf Chris Keulen.

De fototentoonstelling en het boek zijn het resultaat van 5 jaar werk, waarbij Chris Keulen in diverse Centraal-Afrikaanse landen wielerkoersen fotografeerde. De fotograaf volgde tussen 2000 en 2006 de belangrijkste koersen van Burkina Faso, Senegal, Kameroen en Eritrea. Voor zijn serie over Burkina Faso ontving Keulen eerder zowel de eerste prijs bij Worldpressphoto/sportseries als bij de Zilveren Camera. Hete glassplinters, le tour d'Afrique presenteert geen beelden van een verloren continent, niet het Afrika van de honger en aids, maar wel beelden van kracht, dromen en ambities, aan de hand van de fiets. Het zijn foto's die contrasteren met het Afrika zoals de media doorgaans tonen. Maar tegelijkertijd laat de tentoonstelling ook overeenkomsten zien tussen de Afrikaanse en westerse levensstijl. De Europese première van de tentoonstelling gaat van start in Centre Céramique in Maastricht en zal het gehele wielerseizoen te zien zijn. De tentoonstelling zal daarna o.m. getoond worden in België, Frankrijk en Duitsland.

8 april 2008

Postbode Edwin weer in beeld bij NOS Studio Sport

De bekende fietsende postbode Edwin Houten, ja ja onze Edwin, laat weer van zich spreken. In het begin van deze week werd Edwin benaderd door de NOS met de vraag of hij wederom bereid was mee te werken aan filmopname op de Cauberg. Nadat er groen licht was gekomen van Edwin en TNT Post werden vrijdagmorgen beelden opgenomen. Edwin beklimt met zijn dienstfiets de Cauberg! Deze beelden worden zondag 20 april (de dag van de Amstel Goldrace) uitgezonden in de voorbeschouwing van de Amstel Goldrace. Het commentaar komt van niemand minder dan Michael Boogerd.

Mocht je de uitzending gemist hebben klik dan hier.

8 april 2008

Details Driedaagse B-groep bekend

De B-groep zal van 2 tot 4 mei wederom Prum aandoen. Meer details op onzeActiviteiten pagina.

8 april 2008

Nieuwe datum Eerste Sterrit

Vanwege de Amstel Gold Race die verreden zal worden op 20 April is de eerste sterrit van dit seizoen (Chaudfontaine) verplaatst naar aanstaande zondag 13 April. Voor details zie het Programma.

Let op: vanwege wegwerkzaamheden bij het Amerikaans kerkhof van Henri Chapelle zullen we op de heenweg via Teuven fietsen!

30 maart 2008

Zonnige start seizoen 2008

Op zondag 30 maart is het nieuwe seizoen van Cyclist van start gegaan. Onderstaande foto laat de leden zien die hiervoor aanwezig waren. Onder een mooi voorjaarszonnetje werden de eerste officiële kilometers afgelegd. Dat was wel anders in de namiddag toen de finish van een natte Heuvelland Classic voor dames nabij ons clublokaal plaatsvond...

24 maart 2008

Attentie: de zomertijd komt eraan!!

In de nacht van zaterdag 29 maart op zondag 30 maart a.s. gaat de klok één uur vooruit en nemen we afscheid van de wintertijd.

Zowel de A als de B groep vertrekt op zondag 30 maart a.s. 9.00 uur vanaf Café Aan de Kirk. De A groep volgt vanaf deze datum het programma zoals vermeld op deze website (zie programma).

16 maart 2008

Geslaagde Jaarvergadering!

Op 12 maart 2008 vond de 30ste jaarvergadering van onze vereniging plaats in clublokaal Café Aan de Kirk. Ruim 30 leden waren aanwezig. Na de behandeling van het huishoudelijke gedeelte werden een tweetal leden, te weten oprichter en erelid Sjeng van den Hove en voorzitter Jean Roks, in het zonnetje gezet voor hun jarenlange lidmaatschap en inzet voor de vereniging.

Aansluitend was de verrassing groot toen de website van Wielerclub Cyclist werd gepresenteerd; een eerste hoogtepunt in dit jubileumjaar. Het bestuur had een tweetal “gastsprekers” uitgenodigd; ons gewaardeerde lid Hans en zijn eega Jolanda, die ons gedurende 45 min uitleg gaven over hun beweegredenen en opgedane ervaringen tijdens hun fietsreis naar Santiago de Compostelo in mei 2007. Na afloop van de vergadering werd, onder het genot van een pilsje, nog gezellig nagepraat en werden goede voornemens en plannen gemaakt voor een naar wij mogen hopen prachtig fietsseizoen in 2008.

12 maart 2008

Presentatie Website!

Tijdens onze jaarvergadering op 12 maart zal de website van wielerclub Cyclist officieel gepresenteerd worden. Meer hierover volgt zo spoedig mogelijk op deze pagina...